Bijzonder te spreken over deze verticale garagedeuren

Het zal nu enkele maanden geleden zijn dat ik tegen dit huis aanliep, eigenlijk per groot toeval, en ik het gelijk wist. Wat anderen kennelijk in al die jaren niet hadden gezien, werd mij in een oogwenk duidelijk, namelijk dat dit pand echte potentie had. Al jaren heeft het leeggestaan, ik denk inmiddels wel rond de twee decennia. Dat mocht het niet baten overigens, want ik kon er direct doorheen kijken en zien wat een prachtige woning ik hiervan zou kunnen maken. En ik ben inmiddels aardig bezig dat project te laten slagen. Immers, na de grote basiszaken te hebben aangepakt kan ik me nu storten op het uiterlijk van dit oude, industriële gebouw.

 

De grote en hoge deuren

 Het betreft hier een oude loods waar ik enkele grote ramen en bovendien een grote, uitgestrekte vide voor aan het maken ben, om me er uiteindelijk in te gaan vestigen. Daar kijk ik nu al enorm naar uit, en geen wonder ook want ik heb echt wat om naartoe te leven – het vooruitzicht van een zo bijzondere woning is natuurlijk altijd goed. Momenteel houd ik me bezig met de verticale garagedeuren. Hoewel, ikzelf doe dat niet, want dit is uitgerekend een klus waarvoor ik de expertise van een externe partij nodig heb. De oude verticale garagedeuren hebben we eruit gesloopt en ik wilde daar echte kwaliteit voor terug. Het leuke is dat het oude karakter van het pand wel bewaard is gebleven met deze garagedeuren en in die opzet ben ik dus helemaal geslaagd. Bovendien werkt het mechanisme erg goed en dat is ook voor een particulier bijzonder handig, ik wil er namelijk veel mee gaan doen, te beginnen met de verhuizing straks, dat zal nog nooit zo gemakkelijk zijn geweest met grote en hoge deuren als deze.