De Woolrich Sweater

Het bekende merk Woolrich produceert niet alleen jassen maar ook sweaters voor dames en heren. Net zoals bij de jassen wordt er gebruik gemaakt van de beste materialen, nieuwe technologieën en de beste technieken. Zo wordt een Woolrich sweater uit de recente collectie door middel van hoogwaardig vakmanschap gemaakt tot een echt comfortabele en stijlvolle trui met mooie ronde hals die gemaakt is van merinowol. De Woolrich sweater is gemaakt van warme zuivere merinowol dat uit het mooie Italië komt. De trui past erg goed bij een outfit die je in de stad kan en wilt dragen maar natuurlijk ook lekker in de natuur.

Het warme Merino wol

De zachte warme wol die gebruikt wordt in de bovenstaande sweater maar natuurlijk ook in andere sweaters noemen we ‘Merinowol’. Merinowol komt van het merino schaap. Een schapensoort dat voornamelijk voorkomt in Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië en Zuid-Afrika. Merinowol wordt wereldwijd geroemd om zijn zachtheid, sterkte, gevoel van vrijheid en temperatuurregulerende voordelen. Daarnaast is merinowol ook nog eens 100% natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar, wat vooral in deze tijden goed van pas komt. Al deze mooie natuurlijke eigenschappen maken merinowol een uitermate comfortabel materiaal om te dragen. Hier maakt Woolrich op uitstekende wijze gebruik van bij de productie van hun sweaters.

De voordelen van Merinowol

Het is temperatuur regulerend. Hiermee wordt bedoeld dat in tegenstelling tot synthetische stoffen is merinowol een actieve vezel die reageert op veranderingen in lichaamstemperatuur. Dus het helpt je warm te blijven als het koud is en koel als het warm is. Deze vezels zijn ook een van de meest ademende vezels. De vezels kunnen grote hoeveelheden vocht damp opnemen en vervolgens afvoeren om te verdampen in de lucht. De wol is ook heel duurzaam en 100% natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. En natuurlijk het handigste van de wol, het behoudt de pasvorm van het kledingstuk waar het in gebruikt is.