Een dikke like voor ZEO social media marketing

Het lijkt erop dat de mogelijkheden voor het gebruik van social media wel bekend zijn – maar schijn bedriegt. Uit talloze onderzoeken blijkt dat ondernemers nog steeds de ongekende opties via dit soort platformen nog niet benutten of zelfs maar kénnen. Wist jij bijvoorbeeld al dat het de ideale manier is om je bedrijf mee op de kaart te zetten?

 

Wees interactief en leer je doelgroep kennen

Het gros van de ondernemers ziet de sociale media nog steeds als een particuliere aangelegenheid, een plek waarop mensen elkaar treffen – en beseffen zich niet dat die mensen tevens potentiële kopers zijn. Twee van de mijns inziens grootste voordelen van social media zijn het gegeven dat het interactief is en bovendien het gegeven dat je er je doelgroep echt leert kennen, leert ontdekken en je je producten of diensten hierop leert aanpassen. Bij welke andere vorm van marketing is dat nou het geval? Zend je een reclamespotje uit op de televisie, dan is dat letterlijk wat je doet: zénden. Je ontvangt niks terug, er komt dus geen communicatie op gang. Op Facebook bijvoorbeeld, kun je voor een leuk bericht een like of reacties ontvangen of kun je er kortings- of verlotingsacties op houden. Bovendien krijg je een groot inzicht van de sociale media uit over wie jouw gebruikers zijn. Je ziet waar je doelgroep nog meer van houdt, hoe oud ze zijn, of ze studeren of werken, of ze single of getrouwd zijn, et cetera.

Ik kan zelf ZEO social media marketing van harte aanbevelen, het bedrijf dat haar taken heel serieus neemt. Kerntaken richten zich op het volgende:

  • Doelgerichte campagnes met een helder plan van aanpak
  • Bereik van de juiste doelgroepen met Facebook advertentiecampagnes
  • Promotie, likes en leads met aantrekkelijke Facebook actietabs
  • Actuele statusupdates en content op je Facebookpagina
  • Resultaten in overzichtelijke rapportages

Met name op Facebook ben je echt vertegenwoordigd door ZEO social media marketing en dat mag ook niet verbazen want hier liggen de meeste mogelijkheden voor bedrijven en ondernemers!