Inloggen op je webmail

Onbeperkt toegang door inloggen op je webmail. Webmail is echt ideaal om je mail op het internet te checken. Er zijn verschillende internetaanbieders die naast een abonnement ook een gratis e-mailadres aanbieden. Je kunt bij de volgende providers een gratis e-mailadres aanmaken:

Ziggo

KPN

XS4ALL

Telfort

Tele2

Caiway

Je kunt bij deze providers een eigen professionele e-mailadres met een zelfgekozen naam erin verwerkt krijgen. Zo kun je het mailadres eventueel gebruiken voor zakelijke doeleinden. Maar dankzij deze providers heb je ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld je bedrijfsnaam erin te verwerken.

Hoe moet ik inloggen op mijn webmail?

Alle providers hebben hun eigen website waar je op in kunt loggen. Het enige wat je nodig hebt om in te loggen is een gebruikersnaam en een wachtwoord. In de meeste gevallen heb je deze al de eerste keer ontvangen bij het aanvragen van je internetabonnement.

Deze gegevens heb je vaak in een brief staan en in de brief zelf staat ook aangegeven hoe je de eerste keer je eigen e-mailadres aan kunt maken. Met het e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord kun je vervolgens inloggen op je webmail.

Wachtwoord vergeten?

Het kan natuurlijk iedereen overkomen dat je ineens je wachtwoord vergeten bent. Maar dit hoeft geen enkel probleem te zijn, want je kunt deze meestal weer direct bij het inloggen opvragen.

Met een aantal gegevens over de provider waar je bij zit, kun je direct een nieuw wachtwoord invullen. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan je klantnummer. Bij sommige providers wordt je wel verplicht om een nieuw wachtwoord per post te laten versturen. Dat is even vervelend, maar zo blijft je webmail wel goed veilig.