Instagram groeit enorm met 500 miljoen dagelijkse actieve gebruikers

Instagram blijft een ongelooflijke groei zien dankzij de functie Verhalen, met de app die nu 800 miljoen maandelijkse gebruikers en 500 miljoen dagelijkse gebruikers heeft bereikt,. Het is moeilijk om niet bijna alle eer te geven aan deze snelle groei door de toevoeging van “Stories”.

 

Stories draagt bij aan het grote succes

Instagram, had op zesjarige leeftijd, 500 miljoen maandelijkse gebruikers en 300 miljoen dagelijkse gebruikers kort voor de lancering van Stories een jaar geleden. In het afgelopen jaar zijn die cijfers met ongeveer 160 procent omhoog geschoten. Instagram kondigt dan ook om de paar maanden nieuwe mijlpalen aan.

 

Dagelijks gebruik zeer hoog in vergelijk met andere sociale media

Wat deze mijlpaal echt doet opvallen, is de dagelijkse gebruikersaantallen van Instagram. Dagelijks gebruik is veel moeilijker te krijgen, maar een functie zoals Stories beloont mensen die elke dag terugkomen; als je de app niet op tijd opent, verdwijnen de verhalen van je vrienden gewoon. Facebook bouwt gestaag aan bedrijven die elke dag meer dan 1 miljard mensen bereiken, zoals WhatsApp, die in juni die mijlpaal heeft gepasseerd. Instagram is nog steeds verwijderd van een volledige miljard, maar bereikte de helft veel sneller dankzij de lancering van Stories. Instagram laat ook weten nu twee miljoen adverteerders heeft, tegenover een miljoen in maart. Het gaat vooral om veel adverteerders uit het midden- en kleinbedrijf.

Instagram wordt verkozen boven Snapshot

De mijlpaal spreekt ook over hoe Instagram de groei van Snapchat lijkt te beperken. Snapchat was vorige maand op 173 miljoen dagelijkse gebruikers, slechts 30 miljoen meer dan een jaar eerder. Instagram had een enorme voorsprong vanwege zijn grotere initiële gebruikersbestand, wat zeker hielp dat zijn functie stories op zo’n grote manier van start ging. Maar Snapchat had de functie lang voordat Instagram het deed, en het lijkt erop dat mensen het gemak van Instagram binnen de unieke functies verkiezen.

 

Ook populair worden met Instagram

Wil jij weten hoe je ook populair kunt worden met Instagram? Eigenlijk is het heel simpel en heel logisch. Wellicht een cliché, maar Instagram volgers kopen maakt je populair. Doordat je meer volgers hebt komen je berichten ook hoger in de zoekresultaten naar voren waardoor je ook echte fans kunt bereiken. Uiteraard zijn je hashtags ook van groot belang, en hoe unieker ze zijn, hoe sneller je naar voren komt. Post je #fitness dan maak je geen schijn van kans. Er zijn immers 25 miljoen andere mensen die dezelfde hashtag gebruiken en wellicht een stuk meer engagement hebben op hun profiel. Daardoor ben jij kansloos. Probeer je vooral te focussen op Nederlandse hashtags waardoor je daadwerkelijk een echte fanbase opbouwt! Koop je volgers en start met relevante Nederlandse hashtags te gebruiken. Wedden dat je in 1 week tijd het verschil ziet!