Ook bomen hebben onderhoud nodig

Bomen zijn belangrijk voor mensen. Ze geven ons immers de zuurstof die wij hard nodig hebben om te kunnen leven. Daarnaast zorgen ze ervoor dat het landschap natuurlijk aandoet en niet alles vol raakt met gebouwen. Om ervoor te zorgen dat bomen het goed doen is regelmatig boomonderhoud nodig.

Samenwerking met BTL Bomendienst

BTL Realisatie kan het onderhoud van bomen voor je verzorgen. Het is zaak dat de bomen goed groeien en gezond blijven maar ook op tijd gesnoeid worden zodat ze geen overlast veroorzaken of te groot worden. Sommige bomen hebben wat meer onderhoud nodig dan andere soorten en daarom wordt er samengewerkt met BTL Bomendienst.

Drie expertises

De Bomendienst kan op meerdere plaatsen in het land worden ingezet. Ze hebben drie expertises: boomtechnisch advies, specialistische boomverzorging en boomziekten- en aantastingen. Een boom die nog wel eens het risico loopt ziek te worden is de iep. De Bomendienst werkt daarom met een biologisch middel om preventief de iepziekte tegen te gaan. Uit onderzoek is reeds gebleken dat het allergrootste deel van de iepen die preventief behandeld zijn geen iepziekte krijgen. Als een boom geteisterd wordt door ongedierte (denk bijvoorbeeld aan de eikenprocessierups) kan er ook ingegrepen worden. Op die manier komt de gezondheid van de mensen in de omgeving niet in gevaar en kan de boom overleven.

Vraag altijd eerst advies aan

Als je advies wilt hebben over boomonderhoud of BTL wilt inschakelen om de bomen bij te houden kun je het beste eerst contact met ze opnemen. Zo kun je informeren wat er mogelijk is en wat ze voor je kunnen doen.