Outplacement Amsterdam Enroute

Door de dynamiek op de arbeidsmarkt heeft bijna niemand meer veertig jaar dezelfde werkgever. Van werknemers wordt er daarom ook steeds meer flexibiliteit gevraagd. Het outplacementbureau helpt hierbij en biedt advies op maat aan zowel personen als groepen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Outplacement Amsterdam levert persoonlijk maatwerk. Hierbij worden professionals ingezet zoals de loopbaancoach en de Job-Hunter. Eerst is er een kennismakingsgesprek om aan de weet te komen wie de werkzoekende precies is en wat diegene zoekt. Daarna volgt een zelfonderzoek door de werknemer. Vervolgens is het zaak om banen te vinden en te gaan solliciteren. Gedurende dit hele traject heb je één aanspreekpunt, je eigen loopbaancoach.

De loopbaancoach

Een belangrijke schakel in het proces van het vinden van nieuw werk is de loopbaancoach. Een loopbaancoach adviseert, begeleidt en ondersteunt. De loopbaancoach is de vaste vraagbaak gedurende het gehele traject. Ook kan de loopbaancoach trainingen geven, zoals bijvoorbeeld sollicitatietrainingen of leren netwerken. 

De werknemer

Van de werknemer wordt ook een actieve rol verwacht. Het is belangrijk dat de werknemer zich inzet en op zoek gaat naar zijn eigen talenten en mogelijkheden. Hiervoor worden bijvoorbeeld vragenlijsten opgesteld en worden er testen gedaan. Het is een zelfonderzoek waarbij bewustwording belangrijk is. Het is ook belangrijk om een juiste sollicitatiebrief te leren maken en jezelf te presenteren bij werkgevers. Hiervoor is zelfbewustzijn en zelfvertrouwen belangrijk. 

Vacaturezoekmachine

De handige vacaturezoekmachine (jobdigger) van Outplacement Amsterdam kan werkzoekende gratis gebruik van maken. De Job-Hunter is hierbij een grote hulp en helpt je hoe je slim en gericht kan vinden wat je zoekt.