Vergelijk kredietverstrekkers

Er zijn ontzettende veel aanbieders van leningen. Als consument wil je natuurlijk gaan voor de lening met de voor jou beste voorwaarden. Op diverse websites is het mogelijk om geld te lenen van 20 verschillende aanbieders in Nederland. Via hier kun je dus eenvoudig de voorwaarden van veel kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Bovendien zijn deze allemaal betrouwbaar en beschikken ze over de in Nederland verplichte AFM-vergunning.

Waar je op moet letten als je geld gaat lenen
Afhankelijk van het type aankoop en de hoogte van het bedrag is het belangrijk om na te gaan wat voor soort lening je nodig hebt. Een persoonlijke lening is bijvoorbeeld zeer geschikt als je van tevoren al precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Dat is meestal het geval als je één grote aankoop doet, bijvoorbeeld een koelkast of een auto. In sommige gevallen is het moeilijker om van tevoren in te schatten hoeveel geld je precies nodig hebt. Je wilt niet teveel lenen omdat lenen altijd geld kost. Het aanvragen van meerdere leningen is over het algemeen ook niet ideaal en om die reden is het belangrijk dat je niet te weinig leent. Bij een grondige renovatie van je huis is het bijvoorbeeld niet altijd exact in te schatten wat de kosten gaan zijn. In zo’n geval kan een doorlopend krediet de beste oplossing zijn.

De verschillende soorten kredietverstrekkers


In principe zijn er drie verschillende soorten instanties waar je een lening aan kunt vragen. Binnen al deze soorten zijn er natuurlijk weer verschillende aanbieders. Je kunt ervoor kiezen om geld te lenen bij een kredietbemiddelaar, een gespecialiseerde financieringsmaatschappij of bij een bank.

Geld lenen bij een kredietbemiddelaar
Een kredietbemiddelaar is in veel gevallen de goedkoopste optie. Het is al mogelijk om een lening aan te vragen via een kredietbemiddelaar met een rentepercentage van 4,1%. Dat is een stuk lager dan bij een bank en dat is vreemd omdat een kredietbemiddelaar bemiddeld tussen jou en een bank. Zij ontvangen dus slechts een klein deel van de rente die je aan de bank betaalt.

Geld lenen bij een gespecialiseerde financieringsmaatschappij
De op één na goedkoopste optie is om een lening af te sluiten via een financieringsmaatschappij. Zij hebben zelf het geld om het geld van een lening voor te schieten en bemiddelen dus niet. Desondanks zijn ze over het algemeen duurder dan een kredietbemiddelaar.

Geld lenen bij een bank is vaak zeer onvoordelig
Hoewel het nog veel voorkomt is geld lenen bij een bank vaak de minst voordelige optie. Dit komt met name omdat de rente erg hoog ligt waardoor je als consument veel geld kwijt bent. Veel mensen gaan als ze geld moeten lenen onmiddellijk naar een bank en kijken eigenlijk niet naar andere opties. Het is ten alle tijde verstandig om alle opties zorgvuldig met elkaar te vergelijken. Niemand betaalt graag te veel en zeker niet als er eenvoudig betere opties beschikbaar zijn.