Wat is beton cire?

Beton cire oftewel betonstuc is niet meer weg te denken uit de meeste interieurtrends. Betonstuc geeft niet alleen een moderne look maar ook sfeer en een persoonlijkheid aan de ruimte met de look van echt beton. Betonstuc bestaat al een tijdje, het wordt namelijk al 25 jaar lang in Frankrijk gebruikt in de badkamers. Dit gewreven beton in het frans, beton cire, werd vroeger waterafstotend gehouden door middel van was of olie. De fransen maakten gebruik van deze techniek om  het beton een betere en mooiere uitstraling te geven, hoewel het toen een stuk dikkere laag werd aangebracht. Tegenwoordig is het betonstuc maar een paar millimeter dik en kan het vrijwel overal gebruikt worden, dus ook voor jouw inloopdouche beton cire.

Waar bestaat beton cire uit?

Beton cire is een sierpleister of mortel op basis van cement. Het heeft een hoogwaardig en waterdichte afwerking, ideaal voor een inloopdouche beton cire. In tegenstelling tot gewoon stucwerk wordt beton cire niet gemengd met water tijdens het mensen van de pigmenten, maar met een soort hars zodat het sterk en flexibel wordt zodat deze dun aangebracht kan worden.  De kleurstof of het pigment wat aangebracht kan worden maakt het mogelijk om bijna elke soort gewenste kleur te maken. Ook zitten er fijn gemalen kiezelstenen of zand door het mengsel, dit creëert tekstuur en de echte beton look. Na het aangrengen van de beton cire wordt het oppervlak afgewerkt met een soort sealer of coating, dit voorkomt het intrekken van vuil en vlekken. Zo kan het oppervlak ook makkelijker gereinigd worden. 

Speciale effecten toevoegen

Om wat extra flair te toe voegen aan het beton cire is het mogelijk om was kleine metalen deeltjes in de beton cire mix te mengen, zo ontstaat er een magisch effect. Ook kan er worden geschuurt, gepolijst of juist gevlindert worden om een unieke oppervlaktestructuur te verzorgen. Creativiteit gaat samen met professionaliteit in het aanbrengen van de beton cire, dit is cruciaal om het gewenste effect te behalen. Met beton cire kan er een prachtig eindresultaat behaald worden in allerlei ruimtes en op talloze oppervlaktes. Let wel op dat dit sterke oppervlaktes zijn die niet bewegen of ingedrukt kunnen worden.