Energie

Wat is vitaliteit en hoe ga je hiermee om

De definitie van een vitaal gevoel blijkt vaak lastig te bepalen. Wat is vitaliteit? Hoe wekken we een vitaal gevoel op bij onszelf, of juist bij anderen? Enzovoorts. Op internet vind je veel over een gezonde levensstijl en de invloed die dit heeft op een vitaal gevoel. Zo wordt bijvoorbeeld sterk aangeraden om regelmatig te gaan sporten, waarmee je het hoofd leeg kunt maken. Zo slaap je beter, wat essentieel is om een energiek gevoel vast te kunnen houden. Niet alleen wil je een energiek gevoel vasthouden, ook is het belangrijk om elkaar te stimuleren om bij processen betrokken te blijven. Wanneer mensen afhaken, is het lastig om hen gemotiveerd te houden.

Wat is vitaliteit

Wat is vitaliteit voor teams binnen organisaties

Als team probeer je samen tot een bepaald doel te komen. Dit kan een adviesrapport zijn, het afwikkelen van een productieproces, het in kaart brengen van cijfers, enzovoorts. Om tot dit doel te komen, is het belangrijk dat alle betrokkenen gemotiveerd blijven en zich tot een project aangetrokken voelen. Alleen op die manier zal het mogelijk zijn om het project binnen de hiervoor gestelde termijn af te ronden. Het is echter niet altijd even gemakkelijk om alle teamleden gemotiveerd te houden. Een bepalende factor hierin is de betrokkenheid van teamleden bij het project. Er worden speciale cursussen aangeboden, waarin ingegaan wordt op deze betrokkenheid.

VitalFacts

Zelf voor een vitaal gevoel zorgen

Zoals eerder al werd aangehaald, heb je zelf ook een grote invloed op het vitale gevoel wat je als mens kunt ervaren. Zorg ervoor dat je voldoende nachtrust krijgt, om goed uitgerust aan een nieuwe dag te kunnen beginnen. Ook is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten, zodat je lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze voedingsstoffen worden gebruikt om virussen de baas te blijven, je weerstand te versterken, enzovoorts. Op deze manier blijf je gezond en vitaal!