wiegebeld

Alweer een oproep gemist

Alweer een oproep gemist? Vind jij het ook altijd zo vervelend als je een telefoontje hebt gemist of om wat voor reden dan ook even niet kon opnemen? Als je een beetje nieuwsgierig bent wil je natuurlijk wel antwoord op de vraag: wie heeft mij gebeld? Gelukkig is het door nummerweergave mogelijk om de beller te achterhalen. Een bekend telefoonnummer zal waarschijnlijk meteen met een naam erbij op je schermpje verschijnen. Als je bent gebeld door iemand die geen contact persoon van je is, dan zie je het telefoonnummer waarmee gebeld is verschijnen. In de meeste gevallen is het een fluitje van een cent om op internet dat nummer te achterhalen. Een persoon op basis van een telefoonnummer zoeken, wordt ook wel omgekeerd zoeken genoemd.

wiegebeld

Rode of groene duim

Op de website van wiegebeld.nl kan per telefoonnummer zien of er reacties over zijn geplaatst door andere gebruikers. Deze reacties kunnen zowel positief als negatief beoordeeld worden. Als men goed geholpen is door degene van wie het telefoonnummer is, krijgt het nummer een groene duim omhoog. Bij een slechte ervaring wordt het een rode duim omlaag. Zo kan je meteen al aan de duimen zien of het een betrouwbaar telefoonnummer is of niet. Wil je meer informatie over het nummer kan je de bijgevoegde reacties lezen. Zo kom je erachter op basis waarvan er een positieve of negatieve reactie is geplaatst. Op die manier kan je zien of het voor jou veilig is het nummer terug te bellen of het voortaan maar beter juist kan negeren of misschien zelfs wel blokkeren.

In de praktijk zal je zien dat veel van de reacties negatief zijn. Dat komt omdat er bepaalde telefoonnummers worden gebruikt door mensen met minder goede bedoelingen. Oplichters bijvoorbeeld. In veel gevallen wordt je erg vaak gebeld door deze telefoonnummers zodat je je lastig gevallen gaat voelen. Kijk uit wanneer er gevraagd wordt om persoonlijke informatie, zoals bankgegevens of inloggegevens. Fijn dat je op websites als wiegebeld.nl wordt gewaarschuwd voor dergelijke telefoontjes.

Hoe zoek je een nummer op?

Wiegebeld.nl biedt je enkele manieren waarop jij snel een telefoonnummer kunt opsporen. Je krijgt links aangereikt waarmee je meteen door kan klikken naar de resultaten die door de zoekmachine Google zijn gevonden betreffende het bewuste telefoonnummer. Als het om een vaste lijn gaat, is de kans groot dat je wordt doorverwezen naar de online telefoongids. Elke vaste telefoonlijn wordt daar namelijk automatisch in opgenomen. Maar de telefoongids is natuurlijk maar één van de resultaten die gevonden zijn. Wie is het telefoonnummer wel genoemd op de website van een bedrijf of winkel. Een andere tip die wiegebeld.nl geeft is om het telefoonnummer op te zoeken op Facebook. Facebook wordt dan ook niet voor niets het grootste telefoonboek ter wereld genoemd. Veel gebruikers zullen bij het invullen van hun profiel ook hun telefoonnummer gebruiken. Wanneer jij een telefoonnummer van een gebruiker in de zoekfunctie invult, toont Facebook je bij wie dat nummer hoort. Aangezien er wereldwijd erg veel gebruikers van Facebook zijn, heb je op deze manier een grote kans van slagen.