Domeinregistratie

De naam van je website

Een van de leukste delen om te beginnen met een webshop of website is het kiezen van een domeinnaam, dit is tevens de naam van je online shop of website. Je kunt hiermee al rekening houden als je de naam hebt vastgelegd, de domeinregistratie kun je terug laten komen in je webshop of website. Heb je een naam met bijvoorbeeld een computer erin, kun je een afbeelding of de tekst wat met een computer te maken heeft laten zien op de voorpagina. Op deze manier weet iedereen direct de link te leggen tussen de website en de naam.

Domeinregistratie

Kies een naam die bij je dienst of product past

Domeinregistratie doe je niet zomaar, je wilt je website onder de aandacht brengen. Door een herkenbare en krachtige naam te nemen, is de kans groot dat bezoekers je naam herkennen. Kies een naam die direct wordt gelinkt aan je dienst, zit je in het vervoer neem dan een naam die hiermee te maken heeft. Eventueel kun je de regio erin verwerken als je alleen werkzaam bent in de regio, of meerdere regio’s als je ook in andere delen van het land gevonden wilt worden. Probeer altijd een korte en krachtige naam te nemen, die mensen onthouden. 

Altijd een eerlijke prijs voor je domein

Hoe vaak kom je het niet tegen bij andere webhosting bedrijven, je kunt een naam registreren voor heel weinig geld. Helaas een jaar later betaal je het volle pond, bij weboke.nl doen ze niet aan dit soort praktijken. gewoon een eerlijke en heldere prijs en niets met actieprijzen. Je kunt zelf de extensie kiezen die je wenst, ben je alleen in Nederland actief dan kies je een .NL, ben je buiten Nederland ook actief dan zijn er andere extensies. Het is tegenwoordig mogelijk om je naam en andere gegevens te beschermen, bij een .com heb je de meeste bescherming.