De voor- en nadelen van het Typo 3 CMS

Ben je op zoek naar een geschikt Content Management Systeem (CMS) voor jouw website, dan is Typo 3 één van de langst bestaande opties die je hebt. De ontwikkeling ervan begon in 1997 en de eerste versie werd in 2001 uitgebracht. Sindsdien heeft het meer dan een miljoen downloads en is er een community van 100.000 leden die constant verbeteringen doorvoeren. Uiteraard zijn er aan Typo 3 een aantal voor- en nadelen verbonden.

De voordelen

Typo 3 is dus een gevestigde CMS die voornamelijk wordt gebruikt voor het ontwerpen, onderhouden en uitbreiden van grotere en complexere websites. Het is constant in ontwikkeling en je kunt je software in meerdere talen downloaden. Ook de technische ondersteuning is uitstekend en meertalig. Typo 3 staat bekend om het grote aantal uitbreidingsmogelijkheden en de verscheidenheid aan opties die je als gebruiker ter beschikking hebt. Er zijn gratis modules die je kunt toepassen, er zijn geen licentiekosten en je kunt je website volledig op maat laten maken.

De nadelen

Een nadeel die altijd wordt genoemd over Typo 3 is dat het moeilijk onder de knie te krijgen is. Je hebt geen html-kennis nodig om het systeem te bedienen, maar omdat je veel vrijheid en bevoegdheden krijgt wordt het toch vaak als gecompliceerd omschreven. Je zal dus wat extra tijd moeten steken om je in te lezen en het systeem je eigen te maken. Lukt je dit, dan kun je als website-eigenaar met Typo 3 alle kanten op.