Een veilige werkomgeving creëren

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat hun werkomgeving veilig is. Daarom is het belangrijk objectief naar je werkomgeving te kijken om te beslissen of deze veiliger moet of niet. In dit artikel bespreken we een aantal werkomgevingen waarbij een extra voorzorgsmaatregel om de veiligheid te vergroten goed is voor de werkmentaliteit. Ben jij iemand die in een van deze categorieën valt? Vraag dan bij je leidinggevende om de mogelijkheden tot een grotere veiligheid.

Te werk gaan als advocaat

Als je als advocaat werkzaam bent zal je waarschijnlijk wel bekend zijn met een aantal cliënten die verkeerd uit de hoek kunnen komen. Als advocaat heb je hier wekelijks mee te maken. Cliënten zitten hoog in de emoties wanneer zij een advocaat nodig hebben, al is dat voor een strafrechtelijke zaak of een sociaal geschil. Er zijn wel eens cliënten die niet goed weten wat ze met de situatie moeten of niet weten hoe ze hun emoties kunnen uiten. In sommige gevallen worden deze emoties met agressiviteit geuit. Dit is natuurlijk enorm gevaarlijk voor de advocaat, die er vaker alleen voor staat dan met zijn tweeën. Met een noodknop advocaten begeven advocaten zich in een veiligere werkomgeving, omdat ze hiermee een derde partij kunnen inlichten wanneer de zaken in de soep lopen.

Te werk gaan in de bouw

Ook voor mensen in de bouw is een personenalarmering een handig middel voor op de werkvloer. Wanneer je in de bouw werkt zit een werkongeval in een klein hoekje. Hierdoor is het van belang om je veiligheid tijdens het werken in de bouw vergroten. Mensen in de bouw doen dit veelal door het dragen van schoenen met een kevlar neus en het dragen van een helm om hun hoofd te beschermen tegen vallend puin. Maar omdat mensen in de bouw vaak alleen werken en zij vaak in gevaarlijke situaties zitten is een personenalarmering enorm handig wanneer zij toch hulp nodig hebben omdat er wat is gebeurt. Want ja, mocht je onder veel puin liggen en het niet zelf kunnen verplaatsen is er hulp met één druk op de knop als je personenalarmering hebt!

Werkzaam zijn in de zorg

Het is niet alleen handig voor ouderen om een personenalarmering bij zich te dragen wanneer zij nog zelfstandig alleen wonen. Het is ook handig voor het personeel in de zorg om personenalarmering te hebben. Wanneer zorgverleners huis bezoeken plegen kan het namelijk wel eens fout gaan. Ouderen worden snel verward en kunnen daarbij agressief gedrag vertonen. Het is dan enorm belangrijk om er niet alleen voor te staan en met personenalarmering is dat het geval. De zorgverlener kan met een druk op de knop hulp inschakelen bij lastige huishoudelijke bezoeken. Dit is niet alleen voor de zorgverlener belangrijk, maar ook voor de ouderen. Vaker dan niet weten mensen namelijk niet wat er is gebeurt en met personenalarmering wordt duidelijk dat de zorgverlener in een lastige situatie zit. Bij de personenalarm zit namelijk een meeluistert functie, waardoor een centralist voor dertig seconde kan meeluisteren naar de situatie.