Financial lease de beste oplossing voor een occasion bedrijfswagen

Heb je een mooie occasion bedrijfswagen gezien om in te zetten voor je bedrijf? Dan is het goed om de mogelijkheden van financial lease te onderzoeken. Met financial lease betaal je namelijk niet het gehele aankoopbedrag in één keer, wat flink in de financiën scheelt.

Financial lease voor occasions

Occasion bedrijfswagens worden vaak door middel van financial lease betaald. Deze manier van financieren is namelijk relatief goedkoop, en de ondernemer is wel meteen de eigenaar van de auto. De meeste ondernemers willen niet wachten totdat er een auto beschikbaar is, die maken een beslissing en willen meteen actie. Als ze een mooie occasion gezien hebben, willen ze daar het liefst de volgende dag nog in wegrijden. Als de occasion rijklaar is, kan dit vaak ook het geval zijn door middel van financial lease. Als de ondernemer de occasion wil kopen en de overeenkomst rond heeft met het leasebedrijf, maakt de leasemaatschappij het aankoopbedrag vaak dezelfde dag nog over naar de garage of de verkoper. Jij betaalt dan alleen nog de btw en eventuele kosten voor het rijklaar maken, en je kunt de volgende dag al wegrijden.

Snelheid telt

Als ondernemer ga je natuurlijk vaak voor snel. Het gaat er namelijk om dat zaken snel geregeld worden, zodat je ook snel je klanten kunt helpen. Dat is ook het grootste voordeel van een occasion financieren met financial lease, het gaat razendsnel. Je vraagt een offerte aan bij de leasemaatschappij, vergelijkt de offertes (die vaak alleen qua voorwaarden en rentepercentage verschillen) eventueel met andere aanbieders, kiest degene waar jij je het beste bij voelt, maakt de papieren met zowel het leasebedrijf als de garage in orde en het is geregeld. De leasemaatschappij maakt het bedrag over, jij betaalt hetgeen betaald moet worden en rijden maar. Natuurlijk is het vaak ook mogelijk om een nieuwe bedrijfswagen te leasen met financial lease, maar dan moet je al snel rekening houden met een langere levertijd (of het leasebedrijf moet de auto’s zelf al op voorraad hebben staan). Financial lease voor nieuwe bedrijfswagens kan dus wat langer duren. Een occasion is daarom vaak een goede keuze, zowel qua prijs als qua snelheid. Om echt snel te schakelen raden we aan om telefonisch contact op te nemen met één van onze adviseurs, zij kunnen je snel op weg helpen.