hook crane hang pull metal equipment work industry construction vector graphic isolated illustration

Gebroeders Nijssen is een specialist in metaal

Gebroeders Nijssen uit Eindhoven is een bedrijf waar het helemaal draait om de zeer compleet ingerichte werkplaats. Of een klant nu een gat in een stuk metaal wil hebben, een blokje messing schuin afgezaagd wil hebben, of op zoek is naar een partij die voor hem de complete assemblage van een product kan verzorgen; bij Gebroeders Nijssen kan het allemaal. Vooral als het om metaal gaat is alles mogelijk. In de werkplaats is al het denkbare gereedschap aanwezig om metaal te bewerken. Het bedrijf is dus echt een specialist in metaal.

State-of-the-art gereedschap

De trots van de werkplaats van deze specialist in metaal is een vlakbed computergestuurde CNC freesmachine. Daarmee kan koper, aluminium en messing worden gefreesd. Frezen wil zeggen dat met een draaiende geharde beitel materiaal uit een stuk metaal kan worden verwijderd. Dat wordt gedaan om stukken metaal met hele complexe vormen te creëren. Frezen gebeurt heel nauwkeurig, vaak tot op een honderdste millimeter. Het is dus mogelijk om als specialist in metaal exact passende producten te maken. Doordat de CNC freesmachine computergestuurd is kunnen er ook series worden gemaakt van producten die exact dezelfde afmetingen hebben. 

Specialist in metaal

Naast de CNC freesmachine is er uiteraard nog veel meer metaalbewerkingsgereedschap in de werkplaats aanwezig. Als specialist in metaal kun je niet zonder kolomboormachines, lintzagen, draaibanken, diverse soorten slijpmachines en apparatuur om dunnere metalen platen te knippen. Maar een echt pronkstuk is de laser. Die wordt gebruikt om dikkere platen staal, rvs en aluminium op maat te maken. Met deze machine kan staal tot een dikte van 20 millimeter worden gesneden. RVS kan tot 10 millimeter worden gelaserd en aluminium tot een dikte van 6 millimeter. De laser kan elke vorm uit een plaat snijden die door de klanten in een tekening wordt aangeleverd.