Hypotheek aflossen met het stamrecht

Hypotheek aflossen met het stamrecht

Mijn partner word ontslagen en dit is zeer ellendig, het ging al tijden niet zo lekker maar dit hadden we beide niet verwacht. Nu kan hij zich beroepen op het stamrecht. We moeten ook nog eens een hypotheek aflossen dus ik hoop dat dit allemaal kan door middel van het stamrecht. Ik vind het nog wat ingewikkeld, mijn vriend ook, dus ik denk dat we een bedrijf in gaan schakelen om meer informatie op te doen over het stamrecht. We hebben wel ergens gelezen dat de hypotheekschuld overgenomen kan worden door een stamrecht BV, en dat je dit dan kan aftrekken van de inkomstenbelasting, hoe dit precies werkt vind ik dus nog wat onduidelijk. Maar een stamrecht kan wel voordelig zijn. Mijn man had het ook over een eigen onderneming vanuit de stamrecht, maar ik weet niet of hij dit moet doen, ik denk niet dat hij al goed voor ogen heeft wat hij nou precies wilt. Het is allemaal ook nog wel ingewikkeld, we moeten echt even kijken wat de opties zijn. Hij had een goed betaalde baan en was goed in zijn werk, het zou dan ook vervelend zijn om hem te zien werken waar hij niet kan laten zien wat hij echt allemaal in zich heeft. We gaan er dit weekend werk van maken. Hij heeft morgen nog een laatste gesprek met zijn bedrijf, ik hoop dat hij toch nog een beetje goed weg kan daar, dat hij in ieder geval snapt waarom het zo gelopen is. Werken heeft hij altijd leuk gevonden en ik kan dus ook echt niet begrijpen waarom dit zo had moeten gebeuren. Ik ben bang dat het door de leeftijd komt en ze een nieuw plan hebben binnen het bedrijf. Maar misschien is dit ook beter dan dat het echt een persoonlijke kwestie was.