Innovatiestimulering met WBSO-subsidiëring

In een poging innovatie te stimuleren, keert de Nederlandse overheid aan ondernemers in productieprocessen, ondernemers in technische producten of ondernemers in programmatuur de zogenaamde WBSO-subsidies uit. Middels deze subsidie wordt het voor het Nederlandse bedrijfsleven weer mogelijk om de vaak hoge lonen van technisch geschoolde onderzoekers te bekostigen en raakt de Nederlandse samenleving op technisch gebied niet achterop ten opzichte van de rest van de wereld.

Moeilijkheden bij het aanvragen van WBSO-subsidie en hoe dit op te lossen

Het aanvragen van een subsidie kan voor veel ondernemers een drempel zijn. Dit kan komen doordat het niet duidelijk is of het onderzoek in aanmerking komt voor subsidie, het aanvragen van de WBSO-subsidie tijd in beslag neemt of de stapel administratie die door een subsidie ontstaat niet adequaat beheerd kan worden door gebrek aan mankracht. De oplossing ligt voor handen: SUBtracers is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanvragen van subsidies op technisch vakgebied. Of je nu een IT-ondernemer bent of werkzaam bent in de maakindustrie: voor elke klus heeft SUBtracers een ervaren mankracht in dienst die voor jou subsidieaanvragen beheert en administreert.

Gestelde voorwaarden aan het aanvragen van een WBSO-subsidie

-WBSO-subsidieaanvragen moeten voor 31 augustus opgestuurd zijn. Zzp’ers hebben tot 30 september de tijd.

-Vraag minsten één maand van te voren een subsidie aan alvorens je een onderzoeksproject begint.

-Een aanvraag kan gelden voor meerdere projecten. Een aanvraag mag niet samenvallen met een andere aanvraag.

-Elk jaar mag je 3 aanvragen voor een subsidie doen. Onvolledige en afgewezen aanvragen tellen mee in dit maximum gestelde aantal, het is dus niet zo dat een aanvraag pas telt als deze toegewezen is.

-Hoe lang een subsidie duurt hangt af van veel factoren en is dus voor elk project verschillend. Meestal duurt een subsidie 3 of 6 maanden, of totdat er een prototype dan wel werkend programma verschenen is.

Niet zeker of je in aanmerking komt voor een WBSO-subsidie?

Of je in aanmerking komt hangt af van enkele factoren. De belangrijkste zijn echter de volgende:

-Jouw concept is nieuw.

-Jouw concept zorgt voor een verbetering of oplossing voor een bestaand probleem.

Wanneer jouw project aan één van de twee factoren voldoet, kom je over het algemeen al snel in aanmerking voor een WBSO-subsidie.