NEN 3140 cursus: alles wat je moet weten

Ben je op zoek naar een NEN 3140 cursus? Dan ben je bij arbocentrum.nl aan het juiste adres! In deze cursus leer je alles over het veilig werken met elektrische installaties. Het is niet alleen verplicht, maar ook belangrijk voor de veiligheid van jou en je collega’s.

Wat is een NEN 3140 cursus?

Een NEN 3140 cursus is bedoeld voor mensen die werken met of in de buurt van elektrische installaties. Tijdens de cursus leer je hoe je veilig werkt met deze installaties en hoe je gevaren kunt herkennen en voorkomen. Ook leer je hoe je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt en hoe je een werkvergunning aanvraagt.

Waarom is een NEN 3140 cursus belangrijk?

Veilig werken met elektrische installaties is van levensbelang. Jaarlijks gebeuren er nog steeds veel ongevallen door elektriciteit. Het volgen van een NEN 3140 cursus zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de gevaren en hoe je deze kunt voorkomen. Daarnaast voldoe je met het volgen van de cursus aan de wettelijke verplichting om veilig te werken.

Wat leer je tijdens een NEN 3140 cursus?

Tijdens de NEN 3140 cursus leer je onder andere:

  • De gevaren van elektriciteit herkennen en voorkomen
  • De juiste persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken
  • Elektrische installaties veilig bedienen en onderhouden
  • Een werkvergunning aanvragen
  • Eerste hulp verlenen bij elektriciteitsongevallen

Wat zijn de voordelen van een NEN 3140 cursus?

Het volgen van een NEN 3140 cursus heeft verschillende voordelen:

  • Je weet hoe je veilig kunt werken met elektrische installaties
  • Je kunt gevaren herkennen en voorkomen
  • Je voldoet aan de wettelijke verplichting om veilig te werken
  • Je kunt een werkvergunning aanvragen en elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren

Waarom kiezen voor arbocentrum.nl?

arbocentrum.nl is dé specialist op het gebied van arbeidsomstandigheden en veiligheid. Wij bieden verschillende cursussen aan, waaronder de NEN 3140 cursus. De cursussen worden gegeven door ervaren en gecertificeerde trainers. Daarnaast hanteren wij scherpe tarieven en bieden wij een uitstekende service. Bij arbocentrum.nl ben je dus aan het juiste adres voor een NEN 3140 cursus.

NEN 3140 cursus volgen bij arbocentrum.nl

Wil je een NEN 3140 cursus volgen bij arbocentrum.nl? Dan ben je verzekerd van een kwalitatieve cursus tegen een scherp tarief. De ervaren trainers zorgen ervoor dat je na de cursus veilig kunt werken met elektrische installaties. Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van de deelname aan de cursus. Dit certificaat is ook geldig voor de Arbowetgeving. De NEN 3140 cursus wordt gegeven op hun trainingslocatie, maar kan ook incompany gegeven worden. Dit betekent dat hun trainers naar jouw bedrijf komen om de cursus te geven. Dit is niet alleen praktisch, maar ook kostenefficiënt als er meerdere medewerkers de cursus willen volgen. Naast de NEN 3140 cursus bieden wij ook andere cursussen aan op het gebied van arbeidsomstandigheden en veiligheid. Zo kun je bij hun terecht voor een BHV-cursus, VCA-cursus en diverse veiligheidstrainingen. Hun trainers hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid.

Veilig werken met elektrische installaties: kies voor arbocentrum.nl!

Een NEN 3140 cursus is essentieel voor iedereen die werkt met of in de buurt van elektrische installaties. Het is niet alleen verplicht, maar ook belangrijk voor de veiligheid van jou en je collega’s. Door het volgen van een NEN 3140 cursus leer je hoe je veilig kunt werken met deze installaties en hoe je gevaren kunt herkennen en voorkomen. arbocentrum.nl biedt kwalitatieve cursussen aan tegen scherpe tarieven en met een uitstekende service. Kies daarom voor arbocentrum.nl voor een NEN 3140 cursus en zorg voor een veilige werkomgeving!