locker 4

Slimmer bezig zijn met smart lockers

Niet echt zin in het onthouden van een cijfercode of een locker sleutel altijd bij je moeten dragen? Dan zijn smart lockers misschien meer iets voor jou. Door het gebruik van smart lockers heb je alleen maar je mobiel en een app nodig om je locker te openen. De locker wordt dan dus geopend door middel van een knop of scanner die in de app staat. Je hoeft dus niet meer te zorgen dat je pincode of sleutel veilig wordt opgeborgen of wordt gestolen door iemand. Verder zijn smart lockers ook nog eens te openen via WiFi of 4g, 5g, etc. Erg handig dus!

Hoe werkt zo’n digitale locker dan?

Misschien klinkt het wat ingewikkeld, vooral als je niet een tech-fanaat bent, maar het gebruiken van een smart locker is erg simpel. Je kunt kiezen om een app te downloaden en daarmee een locker te claimen. Verder is het gewoon simpelweg een knopje indrukken en klaar! Zeer gemakkelijk dus. Wat ook nog een voordeel is, is dat de app kan worden bedient door middel van beide wifi en mobiele netwerk. Hierdoor heb je geen last van mogelijke wifi storingen die het openen van een locker verhinderen. 

De voordelen van lockers met pincode

Als je toch liever gebruik wil maken van een cijferslot kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor lockers met pincode. Zulke lockers met een pincode als sluitsysteem zijn ook uitermate handig als je maar tijdelijk een locker wilt claimen, bijvoorbeeld bij een sportschool of als flexwerker. Een pincode is simpel, snel en ook nog eens veilig, waardoor je niet moeilijk hoeft te doen met keycards. Verder is een pincode ook nog een code die je zelf persoonlijk kiest, waardoor het minder moeilijk is om te vergeten. Mocht je toch iemand zijn die snel een cijfercode vergeet, dan is het ook nog mogelijk om gewoon een nieuwe code aan te vragen!