Spullen voor een internationale rit

Heb jij een internationale rit op de planning staan? Dan zijn er aantal spullen die je mee moet nemen voor onderweg. Het kan je namelijk een lastige positie opleveren als jij deze spullen vergeet mee te nemen naar het land van bestemming. Het kan zelfs zo zijn dat je het land niet in mag of dat je een boete kan krijgen voor vergeten spullen. Neem daarom altijd onderstaande spullen mee bij chauffeursdiensten naar het buitenland.

Voertuigdocumenten

Je bestuurt een voertuig waar je papier van hebt. Zorg er altijd voor dat je deze documenten van het voertuig bij je hebt. Denk hierbij aan documenten van een kentekenbewijs of verzekering. Wanneer je langs de weg of bij de grens gecontroleerd wordt, moet je deze documenten kunnen aantonen.

Persoonlijke documenten

Naast documenten van het voertuig is het ook belangrijk om persoonlijke documenten mee te nemen. Ook hiervoor geldt dat als je wordt aangehouden en ze vragen naar persoonlijke documenten, dat je deze moet laten zien. Bij persoonlijke documenten kun je denken aan paspoort of identiteitskaart, een rijbewijs en ook de rij- en rusttijden van de gereden kilometers. 

Vermaak in de tussentijden

Het kan zijn dat je op iemand moet wachten. Dit kan het geval zijn als je iemand naar A naar B brengt en op deze persoon moet wachten om deze ook weer terug te rijden. Zorg er in deze tussentijd voor dat je iets te doen hebt. Verken bijvoorbeeld de omgeving door een kaart of neem een laptop mee waarop je kan werken.