Voor elk werk de juiste veiligheidslaars

De veiligheidslaarzen biedt meer bescherming dan de gewone standaard rubberlaars. Waar rubberlaarzen je alleen bescherming tegen natte voeten, geven veiligheidslaarzen meer bescherming. Dit schoeisel valt net als de veiligheidsschoenen onder de “PBM” oftewel persoonlijke bescherming middelen. De werkgever is verplicht om risico’s te mijden door deze “PBM’s” te verstrekken. En als zelfstandige zal je jouw eigen veiligheid in acht moeten nemen.

Je zal de werkplek waarschijnlijk niet eens mogen betreden zonder “PBM’s”. In de bouw of bijv. petrochemie werken in ons regenachtig kikkerlandje kun je maar beter een goed stel veiligheidslaarzen hebben. De laarzen van tegenwoordig zijn zo ontworpen dat ze comfortabel zitten en het klam worden van de voeten verleden tijd is.

Voorkomen is beter dan genezen.

Arbo technisch moet een veiligheidslaars aan verschillende gradaties en eisen voldoen. Het is ook voor je eigen veiligheid en bescherming.

De klasses met richtlijn zijn als volgt:

S1 Veiligheidsneus, antistatisch en de hiel moet energie absorberen

S2 Hetzelfde als S1 met waterdichte eigenschappen

S3 Hetzelfde als S2 met anti-perforatie zool en antislipprofiel

S4 Hetzelfde als S1 maar gemaakt van kunststof dus helemaal waterdicht

S5 Hetzelfde als S4 met anti-perforatie zool en antislipprofiel

Maar comfort is ook belangrijk. Daarom zijn de werklaarzen in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Het is ook industrie afhankelijk. Persoonlijke bescherming is belangrijk en wettelijk verplicht. Bescherm je voeten en bestel vandaag nog op www.manutan.nl!