Voortaan een dashcam bij schade

Voortaan een dashcam bij schade

Het is een tijdje geleden dat ik voor het eerst hoorde van de dashcam, eigenlijk veel te laat. Ik had een meeting van mijn werk en parkeerde daarvoor op een afgelegen terrein, toch nog redelijk vlakbij het vergadercentrum. Ik dacht hiermee slim bezig te zijn maar dat was het uiteindelijk toch niet, daar kwam ik helaas achter. Had ik mijn auto in de parkeergarage gezet, dan had het me weliswaar enkele euro’s gekost – op de een of andere manier dacht ik toen wat uit te sparen, maar ik kwam bedrogen uit – maar dan waren er ook camerabeelden gemaakt door de garage, of was er althans meer te zien geweest dan nu. Helaas was dat nu niet het geval, want op het terrein waar ik parkeerde waren helemaal geen camera’s aanwezig en dat zal degene die tegen mijn auto aanreed ook wel hebben geweten. Ik kwam namelijk terug van de vergadering, die maar een uurtje of twee had geduurd, om een enorme deuk aan de voorkant van mijn auto te ontdekken. Kennelijk was die er door een andere bestuurder ingereden, die het had nagelaten een briefje achter te laten. Ik baalde natuurlijk als een stekker en toen ik de verzekering probeerde te benaderen, lukte het me uiteindelijk, na veel gedoe pas, om een gedeelte terug te krijgen. Een vriend van me vroeg waarom ik geen dashcam in mijn auto had, en dat ik als ik slim was dat zo snel mogelijk zou regelen. Zijn advies heb ik opgevolgd en ik heb sindsdien inderdaad een dashcam geïnstalleerd, wat echt veel handiger is, want alle bewegingen rondom je auto worden automatisch geregistreerd. Hij flikkert aan als er iets dichtbij komt en bovendien is ie ook altijd aan zodra je rijdt, opdat je als je in een ongeluk terecht komt ook altijd nog de schade op een ander kunt verhalen, je hebt immers bewijsmateriaal.