Wat is een krediet?

Een krediet is een kapitaal, vaak geld, dat aan iemand wordt verstrekt voor het realiseren van een bepaald doeleind. Een krediet moet in eigenlijk alle gevallen worden terugbetaald in geld of andere dienst. Dit wordt echter allemaal duidelijk en goed ondertekend door beide partijen. Dit zou je ook wel een lening kunnen noemen.

Een krediet kan ook worden gebruikt bij een betaalrekening, een bank kan jou dit geven zonder dat je dit überhaupt weet. Hierbij gaat het om in het rood staan, of wel in de min staan, van het eigen banksaldo.

Rood staan

Als men in het rood staat en dus meer geld uitgegeven heeft dan dat er op de desbetreffende rekening zelf stond is dit een vorm van lening vanuit de bank. Hierbij maakt het ook niet uit of iemand wel of niet rood staat, als het kan is het een vorm van lenen. Verder is het tot beschikking hebben en gebruiken van een creditcard ook een vorm van lenen. Dat dit bestaat is niet eng of oneerlijk, het staat altijd in een contract dat wordt geaccepteerd of ondertekend en is voor eigenlijk iedereen duidelijk. Verder weten mensen dat als ze in het rood staan, en dus geld lenen, dit moeten terugbetalen aan de desbetreffende bank.