Auto

Wat zijn remslangen precies?

Een remslang is een flexibele rubberen slang, welke de remdruk transporteert naar de met de wielophanging meebewegende delen, zoals de remzadels en wielremcilinders. Remslangen verbinden de remklauw met het hydraulische remsysteem en zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden vaak afgekeurd bij de apk keuring en vaak op haarscheuren die bijna niet te zien zijn. Deze scheuren kunnen gevaarlijk zijn als er een lekkage in ontstaat. Als het rempedaal wordt ingetrapt, wordt de druk in de remslang groot. Bij een lekkage kunnen de remblokken niet hard genoeg tegen de remschijf aangedrukt wordt, waardoor de remweg aanzienlijk langer zal zijn.

Als er iets in het remsysteem uit kan zetten, zal dit eerst gecompenseerd moeten worden. Nog voordat de volledige druk vanaf de hoofdremcylinder op de remcilinders kan werken. Dit is waarom er een speciale hoge drukslang moet worden toegepast. De hoge druk slang bestaat uit een vloeistofdichte binnen voering, daaromheen zitten lagen met een vezelversterking. De buitenmantel beschermt het knikken en slijtage.

Remslangen

Het vervangen van de remslangen

Rubber is aan veroudering onderhevig en de buitenmantel kan droogtescheuren gaan vertonen. Dit betekend dat de remslangen eigenlijk al vervangen moeten worden. Bij een uitgedroogde remslang zie je soms zelfs de vezels van de mantel zitten en dan moet dit met spoed vervangen worden. Bij het vervangen van een remslang moet er rekening gehouden worden met de remvloeistof. Dit zou weg kunnen lekken en moet ook bij gevuld worden. De slangen zitten op de remklauw geschroefd en de andere kant op de remleiding die op het chassis zit. Het is een simpele reparatie waarbij een boel ellende voorkomen kan worden. Er wordt geadviseerd bij het vervangen een remklauw ook de remslang te vervangen. Via AutoPartsOnline is het gemakkelijk om een remslang te bestellen, door het ingeven van uw kenteken. Prijzen van de slangen zijn erg laag en de onderdelen worden door AutoParts altijd geleverd inclusief gratis remmenreiniger en vet.

autopartsonline