3 belangrijke SEO trends

Er is in de afgelopen jaren veel veranderd op het gebied van SEO Kaatsheuvel. Wat zijn nu de belangrijkste SEO trends waarmee je rekening moet houden? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Trend 1: Kwaliteit

SEO Kaatsheuvel

Kwaliteit is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Google kan de context van teksten steeds beter begrijpen en kijkt nu ook naar de kwaliteit en lengte hiervan. Als zoekmachine gebruikers langer op jouw pagina blijven, wordt je pagina ook hoger gewaardeerd.

Ook de kwaliteit van backlinks speelt een grotere rol. Je komt niet meer weg met het plaatsen van een groot aantal backlinks op shady websites. Google kijkt nu echt naar de kwaliteit en relevantie van de backlinks. Een echt kwalitatieve backlink kan meer doen voor je score in Google dan tien backlinks van mindere kwaliteit.

Trend 2: Voice search

SEO Kaatsheuvel

Voice search wordt steeds populairder en daardoor zien we ook een shift in de zoektermen waarop wordt gezocht. Mensen zoeken nu op een andere manier: ze hoeven niet te typen, maar spreken het in. Zoektermen zijn nu vaker meer in spreektaal en er wordt ook meer gezocht op langere zinnen en vragen.

Hoe kun je meegaan in de voice search trend? Heel simpel! Vraag jezelf eerst af op welke complete zinnen en vragen je bezoekers zouden zoeken. Deze zinnen en vragen verwerk je vervolgens in je teksten.