pvc tegels

Een andere soort PVC vloer

Bij het kiezen van vloeren zijn er veel opties om uit te kiezen op het gebied van materialen, vormen, ontwerpen en meer. Een van deze keuzes is om te kiezen tussen vloerbedekking of tegels, omdat elk hun eigen sfeer aan de kamer geeft. De pvc tegels zijn een optie die verschillende voordelen voor het huis kan bieden. Ze kunnen heel goed andere materialen nabootsen en zijn heel gemakkelijk te installeren in elke kamer van het huishouden afhankelijk van het type tegel dat het is. Bovendien brengen ze ook andere voordelen met zich mee die gepaard gaan met het pvc materiaal.

Voordelen van PVC tegels

Net als bij pvc vloeren, brengen de tegels ook de voordelen van het pvc materiaal met zich mee. Ze zijn zeer geschikt voor vloerverwarming omdat PVC een lage hittebestendigheid heeft. Ze hebben ook een sterk geluiddempend vermogen, vooral de lijm varianten die heel weinig ruimte laten tussen de ondervloer en de tegels zelf. Pvc tegels hebben ook behoorlijke weerstanden waardoor ze gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt met een stofzuiger en pvc reinigers. Ten slotte zijn pvc tegels ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, evenals de mogelijkheid om verschillende materialen na te bootsen voor lagere prijzen dan andere soorten vloeren.

pvc tegels

Vloer of tegels?

Zowel pvc vloeren als tegels zijn standaard pvc typen. Ze zijn momenteel allebei erg populaire opties en bieden veel van dezelfde voordelen aan de tafel, zoals gemakkelijk schoon te maken en de mogelijkheid om andere materialen na te bootsen. Maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee die de ene beter maken voor bepaalde situaties in vergelijking met de andere. Het grootste verschil is de mate van weerstand. De tegels zijn gevoeliger voor water en warmte omdat ze meer naden hebben en daardoor makkelijker kunnen beschadigen in badkamers of keukens. Maar tegels zijn echter gemakkelijker te repareren en hebben lagere kosten dan vloeren.