Notarislamp

De notarislamp wordt ook wel eens de bankierslamp genoemd. De eerste bankierslamp is rond de 20ste eeuw ontstaan. De bankierslamp valt onder een van de eerste verlichtingsarmaturen. De eerste soort notarislamp bestond uit een groen glazen kap met een armatuur van messing. Hierdoor kreeg je voor die tijd een erg moderne uitziende lamp. Door de groene glazen kap krijg je erg sfeervol licht. Hij kan dus erg mooi staan op een bureau. Zo heb je het mooie uiterlijk van de lamp en het sfeervolle licht gewoon op je bureau. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat de notarislamp weer wordt gebruikt in huishoudens. Wel is er soms moeilijk aan te komen, hij wordt niet overal verkocht.

Gebruik notarislamp

Waarvoor gebruik je de notarislamp precies? Sommige mensen willen alleen een notarislamp voor de zier. Ze vinden hem erg mooi alleen gebruiken hem dan niet of nauwelijks. Een notarislamp staat erg mooi in een kantoorruimte thuis. Vooral als dit een beetje een klassiek oud kantoor is met veel donkerbruine meubels. Als je de lamp niet voor de zier maar echt functioneel gebruikt dan is het een perfecte bureaulamp. Niet alleen als bureau lamp kun je hem inzetten maar ook als bijvoorbeeld een slaaplampje. Een notarislamp geeft perfect leeslicht omdat het niet te fel is aan de ogen.

Soorten notarislampen

Waar je vroeger alleen de klassieke notarislamp had met de armatuur van messing en de groene glazen kap heb je nu veel meer keuze. Je hebt de lampen tegenwoordig ook in moderne stijlen, denk dan bijvoorbeeld aan retro of industrieel. Bij de industriële notarislamp kun je bijvoorbeeld kiezen uit een grijze voet of een grijze kap. Ook zie je veel notarislampen met witte kappen. Je hebt dus in ieder geval redelijk wat keuze als het gaat om notarislampen.