lekdetectiebedrijf

Vloerverwarming? Let op lekkage vloerverwarming

Vloerverwarming is ontzettend populair geworden, maar je kan ook met een lekkage vloerverwarming zitten. Vloerverwarming is een verwarmingssysteem onder je vloer. Het zijn buizen waardoor warm water stroomt. Het water wordt vanaf je cv-ketel of je warmtepomp door de buizen gepompt. Hierdoor is je vloer heerlijk warm. 

lekdetectiebedrijf

Voordelen van vloerverwarming

Het water dat door de buizen in de vloer gepompt wordt is minder warm dan het water in traditionele verwarming. Dat is ook niet nodig, omdat de ruimte erg constant wordt verwarmd met vloerverwarming. Je hebt dus een goede warmteverdeling, waardoor je lagere stookkosten hebt. De buizen moeten dan natuurlijk wel goed verdeeld zijn onder de vloer. Verder zorgt een goede warmteverdeling ook dat er geen onverwarmde hoeken zijn in de kamer waar vocht en schimmel kunnen ontstaan. Een lagere luchtvochtigheid zorgt weer voor minder huisstofmijt, dus het is ontzettend handig voor mensen met een huisstofmijtallergie. Als laatste heb je ook geen radiatoren nodig die je kamer verwarmen. Omdat je geen rekening hoeft te houden met de radiatoren, heb je meer ruimte om je kamer in te delen zoals je zelf wil. 

Struikelpunten bij vloerverwarming

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen. De constante verwarming betekent ook dat je geen grote temperatuurverschillen kan toepassen in een korte tijd. Je kan vloerverwarming het beste op een vaste temperatuur laten staan. Verder zijn de investeringskosten voor vloerverwarming hoog. Je vloer moet er namelijk uit. Het beste moment om vloerverwarming te laten leggen is als je gaat verhuizen of een nieuwe vloer gaat leggen. De hoge kosten verdien je weer wel terug door de lage stookkosten. Een laatste nadeel is iets wat ook bij een radiator kan voorkomen, namelijk een lekkage. Een lekkage vloerverwarming merk je vaak pas als je schade hebt, bijvoorbeeld aan natte plekken op de vloer of natte voegen, of watervlekken op de wand doordat het vocht zich optrekt. Heb je een vloerverwarming lekkage, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.