Een stappenplan: zo vind je de beste rijschool in Groningen

Ben jij op zoek naar een rijschool Groningen, dan heb je misschien online al even gekeken naar het aanbod. En helaas zijn er dan een groot aantal scholen die je allemaal de beste diensten zeggen te leveren en die je allemaal naar eigen zeggen het snelste doen slagen. Welke van deze scholen kies je? Met dit stappenplan maak je deze keuze een stuk gemakkelijker.

  1. Het slagingspercentage van de rijschool in Groningen

Het is niet moeilijk om een overzicht te vinden van alle rijscholen in Groningen. Met dit stappenplan maak je daar eerst een selectie uit en daarna een keuze. Allereerst ga je op zoek naar informatie over het slagingspercentage. Dat is het percentage van alle leerlingen van de rijschool die in één keer slagen en een goede indicator van kwaliteit en succes. Het gemiddelde slagingspercentage in Nederland is 50%, dus vraag jezelf af welk slagingspercentage jij wilt dat jouw rijschool in Groningen heeft. Bekijk dan ook even het gemiddelde slagingspercentage van Groningen zelf, want dat verschilt per stad.

  1. Rijscholen met een tussentijdse toets

Na de eerste stap is je lijstje al kleiner geworden. Vervolgens is het wel verstandig om een rijschool in Groningen uit te zoeken die je een tussentijdse toets aan kunnen bieden. Dit is een soort van generale repetitie voor je rijexamen. Jij kunt dan alvast oefenen en ervaren hoe alles gaat op de dag zelf. Je rijinstructeur weet dan waar je nog verbeteren moet. Een tussentijdse toets helpt je zeker in één keer te slagen, want je weet wat je kunt verwachten.

  1. De lesprijs

Je hebt nu een lijstje met rijscholen die een goed slagingspercentage hebben en die een tussentijdse toets aanbieden. Vraag jezelf af wat je over hebt per les van jouw rijschool in Groningen. Maak een selectie met de scholen die binnen jouw budget vallen en je laat de duurste afvallen. 

  1. De algemene voorwaarden

Je lijstje is weer kleiner geworden. Nu ga je de rijscholen die over zijn rustig bekijken en lees je voor allen de algemene voorwaarden door. Het is erg belangrijk dat je voordat je aan je lessen begint een papier ondertekend waarin duidelijk is vastgelegd wat jouw verantwoordelijkheden zijn en welke verantwoordelijkheden de rijschool neemt. Wat gebeurt er als één van jullie op het laatste moment een les moet afzeggen, bijvoorbeeld. Kies alleen een rijschool in Groningen waar duidelijk op papier staat wat er in dat soort situaties gebeurt en zorg ervoor dat je het ook eens bent met deze voorwaarden.

  1. Enkele andere punten en een keuze maken

Misschien zijn er ook andere zaken belangrijk voor jou en wil je een rijschool in Groningen die een bepaalde auto gebruikt, die een weekcursus aanbiedt of die lessenpakketten verkoopt. Er blijven dan nog een paar scholen over waaruit je kunt kiezen. Je weet tegen deze tijd vast al welke rijschool in Groningen het beste bij je past. Maak je keuze, neem contact op en stap achter het stuur.