Sportvelgen, je ziet ze steeds vaker.

Dankzij de populariteit van het installeren van grotere en / of andere wielen op auto’s is er een enorm scala aan velgen om uit te kiezen. En naast het brede scala aan opties, kan er verwarring ontstaan ​​over welk wiel op een bepaald voertuig past. Er zijn een aantal verschillende criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van wielen voor uw voertuig.

Bepaal uw boutpatroon. De eerste stap om ervoor te zorgen dat een bepaald wiel op uw auto past, is het vinden van het boutpatroon van de naaf. Een gebruikelijk Volkswagen velgen -boutpatroon is bijvoorbeeld 4×100, wat betekent dat er vier nokgaten zijn en dat de gaten 100 mm tegenover het tegenoverliggende gat liggen. Om het boutpatroon te bepalen, telt u het aantal wielmoeren en meet u vervolgens de afstand tussen de tegenoverliggende wielmoeren met uw meetlint.

Gebruik je meetlint om erachter te komen wat de standaardafmetingen van je wielen zijn. De wielafmetingen worden gemeten in diameter (15,16-17 inch, etc.) en breedte (6,7, 8 inch).

U kunt wielen met een grotere diameter en bredere wielen plaatsen, maar u kunt problemen met de speling tegenkomen. Als u wielen met een grotere diameter monteert, moet u banden met een lager profiel monteren om de buitenafmetingen van het wiel en het bandenpakket hetzelfde te houden. Evenzo, als u een breder wiel gebruikt, moet u wellicht bredere banden monteren.

Bepaal de offset van uw originele wielen. De offset van een wiel verwijst naar waar een wiel zit ten opzichte van de naaf. De offset wordt bepaald door waar het wielmontagekussen zich bevindt ten opzichte van de hartlijn van het wiel. Het montageblok van een negatief offset wiel bevindt zich aan de buitenkant (weg van het voertuig) van de middellijn en wordt vaak gebruikt op voertuigen met achterwielaandrijving.