Kies je voor de magazijninrichting nieuwe of gebruikte legbordstellingen

Dit artikel gaat over magazijninrichting. Bij de inrichting van een magazijn moet je veel keuzes maken. Zo kun je kiezen uit vele verschillende modellen stellingen, die voor de opslag van goederen worden gebruikt. De keuze hangt af van welke soorten producten je wilt opslaan. Krijg je producten binnen op pallets, dan ligt de keuze van palletstellingen het meest voor de hand. We kunnen de beschikbare modellen stellingen echter niet allemaal behandelen. We beperken ons hier tot legbordstellingen. Je kunt die, en natuurlijk ook andere modellen, nieuw kopen. Je zou echter ook kunnen overwegen om gebruikte legbordstellingen aan te schaffen. Daarover gaat de laatste paragraaf. In de volgende paragraaf leggen we eerst kort uit wat een legbordstelling is.

Legbordstelling

Een legbordstelling is een stelling die bestaat uit verticale stijlen en horizontale panelen. Die panelen kunnen van metaal of hout zijn en worden dus legborden genoemd. Dit type stelling wordt in diverse maten aangeboden. Ze worden gebruikt voor de opslag van compacte en doorgaans lichte goederen in de vorm van kratten en dozen. Maar het toegestane gewicht van de goederen hangt ook van de kwaliteit van de stelling af. Dit model stelling sluit goed aan bij de handmatige orderpicking. Ze zijn tamelijk eenvoudig in elkaar te zetten en ook daardoor relatief gemakkelijk te verplaatsen.

Gebruikte legbordstellingen aanschaffen

Zoals gezegd, is het aanschaffen van gebruikte legbordstellingen een interessante optie. Als je een tweedehands auto wilt kopen, dan kan je moeilijk de motor of versnellingsbak uit elkaar halen om te zien in welke staat ze zijn. Aan gebruikte legbordstellingen blijft echter niets verborgen. Je kunt precies zien wat je koopt. Er zijn bedrijven die een ruim aanbod van gebruikte legbordstellingen, en natuurlijk ook andere modellen, hebben. Verschillen met nieuwe stellingen zijn er amper, behalve dan de prijs natuurlijk. Je kunt je eenvoudig online oriënteren en de kosten van gebruikte legbordstellingen vergelijken met die van nieuwe.