Het belang van planten voor kantoor

Een geweldige manier om de productiviteit te verhogen en uw kantoor wat vrolijker te maken, is door planten voor kantoor op te nemen. Net als snacks op kantoor, zijn kantoorplanten een kosteneffectieve manier om de werkdag van uw team op te fleuren en zelfs de productiviteit te verbeteren.

Planten voor kantoor kunnen de gezondheid van werknemers verbeteren en ziektedagen verminderen

Een direct effect dat kantoorplanten kunnen hebben op het welzijn van de medewerkers, is de vermindering van het aantal opgenomen ziektedagen. Planten filteren van nature gifstoffen uit de kamers waarin ze groeien en helpen de plek op te frissen. Als uw kantoor slecht geventileerd is, loopt uw team mogelijk het risico het “sick building syndrome” te ontwikkelen en geloof ons als we dat zeggen – het is echt! Symptomen zijn onder meer hoofdpijn, misselijkheid, concentratiestoornissen en zelfs griepachtige symptomen. Hoewel planten alleen niet alle problemen kunnen oplossen die met dit kantoorverschijnsel gepaard gaan, kunnen ze de last een klein beetje helpen verlichten. Probeer uw werkplek op te fleuren met Peace Lilies, Devil’s Ivy en Spider Plants, allemaal veelvoorkomende kantoorplanten die bekende luchtreinigers zijn en die iedereen op kantoor helpen om wat gemakkelijker te ademen.

De Peace Lily-plant voor op kantoor

“Door een beetje natuur naar uw werkplek te brengen, kunt u zich opbeuren, uw productiviteit verhogen en de luchtkwaliteit op kantoor verbeteren. Voor prachtig, kleurrijk gebladerte bij weinig licht kunt u de pauwplant niet verslaan.”

Planten voor kantoor een rol spelen bij het verhogen van de productiviteit

Wist u dat kantoren zonder decor worden beschouwd als “de meest giftige” ruimtes voor mensen? Dr. Chris Knight en zijn collega-psychologen aan de Universiteit van Exeter zeggen dat werknemers beter presteren als er huishoudelijke planten aan hun werkruimte worden toegevoegd. Na 10 jaar bestuderen van dit concept, concludeerde het team zelfs dat arbeiders 15% productiever zijn als er kamerplanten en decoraties in de buurt zijn. Reden? Werknemers die zich bezighouden met hun omgeving behalen doorgaans meer output en kunnen gemakkelijker gefocust blijven. Overweeg om een aantal gemeenschappelijke kantoorplanten op te zetten op plaatsen waar mensen ze vanaf hun bureau kunnen zien. Opvallende soorten zoals de Zebra Plant, Red-Edge Dracaena of de Bamboo Palm zijn geweldig om gemeenschappelijke ruimtes op te fleuren. “Terraria met luchtplanten: het is de plant die je onmogelijk kunt doden! Deze terraria hebben nauwelijks aandacht of aarde nodig, dus versier ze zoals u wilt en voeg wat natuurlijk decor toe aan uw binnenruimte.”

Planten voor kantoor kunnen stress helpen verminderen

Zelfs als u houdt van waar u werkt, is stress soms onvermijdelijk. Van planten voor kantoor is aangetoond dat ze het stressniveau bij werknemers verminderen wanneer ze op de werkplek worden geïntroduceerd. De studie die in 2019 werd uitgevoerd, toonde aan dat kantoren die waren opgeknapt met planten de volgende voordelen zagen:

  • 37% vermindering van angst.
  • 44% vermindering van vijandigheid op kantoor.
  • Chronische vermoeidheid met bijna 40% verminderd.
  • 58% vermindering van gerapporteerde depressie.