Wat doet een IT consultancy

Wat al snel in de naam van IT consultancy te vinden is dat het bedrijf zich bezig houd met advies ‘consultancy’ dit doen ze in de vorm van onder andere implementatie van informatietechnologie. Natuurlijk zijn deze adviezen per bedrijf ontzetten verschillend, het is dan ook per bedrijf een aangepast plan. Hierdoor zorgt het bedrijf dat het perfect aansluit bij wat jij zoekt voor jouw infrastructuur in je bedrijf.

Wat houdt de baan in?

Wat jij exact zal uitvoeren als werker in de IT consultancy is natuurlijk per project verschillend maar hier zijn wat taken waar jij als werknemers aan gaat werken. Kijk bijvoorbeeld naar vraagstukken oplossen bij klanten, waar al eerder mee is gewerkt, dus echt het werk onderhouden.

Je zult ook beginnen aan nieuwe klanten, hier komt het implementeren van IT stukken bij kijken, hier zal je voor veel uitdagingen gaan staan omdat het natuurlijk per klant heel erg kan verschillen, wel houdt het de baan lekker gevarieerd.

Na enig wat ervaring zal misschien wel ook helpen aan strategie bepalen bij het bedrijf waar je werkt.

Combinatie functie

Veel mensen in de IT zullen al snel ook meerdere functies op zich nemen zo zorg jij ervoor dat er veel variatie in jouw carrière zit. Hier zou dus ook bijvoorbeeld in een outsourcing project terecht kunnen komen en zo ook dus nieuwe bedrijven leren kennen. Er zijn veel mogelijkheden, naast jezelf te verbreden kun je natuurlijk ook kiezen voor een specialisatie in een IT onderwerp. Wel is het belangrijk dat wat je ook doet je plezier houd in je werk!