Backlinks van een hoge kwaliteit zijn goud waard

Backlinks zijn de belangrijkste reden voor het verkrijgen van nieuwe bezoekers. Als ondernemer wil je uiteraard graag dat mensen op je website terecht komen zodat ze kunnen zien wat je te bieden hebt. Als ze je diensten en producten niet kunnen vinden dan kunnen ze die immers ook niet bestellen. Backlinks zorgen ervoor dat jij te vinden bent als mensen relevante zoektermen invoeren in een zoekmachine. De meest gebruikte zoekmachine is Google. Andere belangrijke spelers zijn Bing en Yahoo. Al deze zoekmachines maken gebruik van een ranking die bepaalt welke zoekresultaten bovenaan komen te staan.

 

Het systeem achter de ranking
De ranking is afhankelijk van zogenaamde backlinks. Backlinks zijn links die een gebruiker van het internet van de ene naar de andere site sturen. Dat is dus wat anders dan inbound links, waarbij de gebruiker door gelinkt wordt naar een ander gedeelte van dezelfde website. Als een website veel backlinks heeft betekent dat in principe dat hij hoog in de ranking van zoekmachines staat. Daarbij is het wel belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de backlink.

Kwaliteit is belangrijker dan kwaliteit
Elke website heeft een bepaalde reputatie bij zoekmachines. Grote websites met veel bezoekers hebben een hoge reputatie. Het speelt daarbij ook een rol hoe betrouwbaar een website is. Het plaatsen van backlinks op websites met een goede reputatie zijn bijna onvergelijkbaar veel meer waard dan backlinks op onbetrouwbare websites. Het heeft ook weinig zin om backlinks te plaatsen op websites die wel te vertrouwen zijn maar erg weinig bezoekers hebben. De grootste uitdaging voor elke specialist binnen SEO is het plaatsen van backlinks op de juiste websites. Daarmee stijgt de ranking op zoekmachines erg snel en kan een website snel stijgen in de ranking. Gecoördineerd en efficiënt backlinks plaatsen doe je dan ook niet zomaar even. De professionals van seomarketingdeals.com zijn gespecialiseerd in het vergaren van bezoekers door gebruik te maken van backlinks. Met hun diensten kun jij ervoor zorgen dat je website eenvoudig gevonden kan worden.