Het leven van een zzp’er

Tegenwoordig zijn er heel veel mensen die zelfstandig werken en dus een zzp’er zijn. Het werkveld is er ook meer op ingericht omdat er veel bedrijven zijn die zelfstandige mensen willen inhuren voor een bepaalde klus. Vooral in de corona tijd hebben zzp’ers het heel erg lastig gehad omdat ze natuurlijk geen vast inkomen hebben. Er zijn veel voor- en nadelen te noemen van het zijn van een zzp’er. Echter zijn er ook vaak oplossingen voor de nadelen zoals urenregistratie software waardoor er veel meer pluspunten zijn.

Voordelen van het zijn van een zzp’er

Het grootste voordeel van het zijn van een zzp’er is natuurlijk de vrijheid die je hebt. Niemand zegt wat en wanneer je dingen moet doen waardoor je heel veel vrijheid hebt. Daarnaast zijn er veel bedrijven die mensen alleen voor een bepaalde tijd of klussen inhuren waardoor het voor zzp’ers makkelijker is om werk te vinden dan voor mensen die werken in loondienst. Succesvolle zzp’ers krijgen daarbij meestal ook meer betaald voor klussen waardoor ze meer geld verdienen. Als laatste zit je niet vast aan een bepaalde plek om te werken. Je kunt dus vaak ook lekker werken in het buitenland.

Nadelen van het zijn van een zzp’er plus oplossingen

Het grootste nadeel is natuurlijk dat je geheel onafhankelijk bent waardoor je soms ook door mindere periodes kan gaan. Soms is er namelijk veel meer werk te vinden dan op andere momenten. Hierdoor moet je je geld die je verdient heel goed verdelen waardoor je niet op sommige momenten in geldnood komt. Dit is niet erg als weinig vaste lasten hebt maar als je huur of een hypotheek moet betalen en voor kinderen moet zorgen, is dit natuurlijk wel een risico. Daarnaast komt er heel erg veel administratief werk bij kijken. Je moet je eigen uren bijhouden, vaak werk zoeken, mails verwerken, pensioen regelen etc. Hier zijn alleen wel vaak hulpmiddelen voor zoals een projectmanagement software. Hierin kun je je uren dus makkelijk bijhouden waardoor je alles op een rijtje houdt.