Stretchtent opzetten? Lees onze tips!

Als je een evenement buiten wilt organiseren, kan het heel slim zijn om een stretchtent te huren of de kopen. Hiermee geef je je evenement een luxere uitstraling en hier kun je droog en uit de wind staan bij slecht weer. Veel bedrijven bieden een stretchtent te koop aan, maar je kunt er ook voor kiezen om een stretchtent te huren. Maar hoe zet je zo’n tent nu eigenlijk op? Wij geven je in dit artikel een aantal handige tips die het je zeker een stuk gemakkelijker gaan maken!

Tip 1: Zet de tent niet alleen op

Het is vrijwel onmogelijk om een stretchtent alleen op te zetten, ook als de tent niet eens zo groot is. Wellicht gaat het je wel lukken, maar dan ben je hier zeker veel extra tijd aan kwijt. Daarom kun je de tent veel beter samen met iemand anders – of beter nog: samen met meerdere personen – opzetten. Kunnen je familie, vrienden of kennissen je niet helpen? Dan kun je hier vaak ook wel iemand voor inhuren.

Tip 2: Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt

Ook met voldoende hulp kan het opzetten van een stretchtent nog steeds een tijdrovende klus zijn. Heb je haast met het opzetten van de tent? Dan is de kans groot dat het ook niet goed gaat en je een onderdeel vergeet. De tent kan dan ineens in elkaar klappen, wat je natuurlijk niet wilt op je evenement. Plan daarom ruim voldoende tijd in voor het opzetten van de tent en zorg ervoor dat je dit niet gehaast hoeft te doen.

Tip 3: Maak voldoende ruimte vrij

Voor het opzetten van de stretchtent moet je in ieder geval voldoende ruimte hebben. De ondergrond moet ook goed vlak zijn, dus maak hiervoor ruimte vrij en verwijder rommel en takjes van dit oppervlak. Ook moet er voldoende ruimte zijn om langs de tent te kunnen lopen en de materialen hier neer te leggen. Je moet dus niet alleen zorgen voor ruimte voor de stretchtent, maar ook voor extra ruimte hier omheen om het opzetten mogelijk te maken.